Посуд, який треба негайно викинути з вашої кухні: уникните проблем з їжею
- Подряпаний та деформований посуд слід викинути, оскільки він може спричиняти потрапляння частинок покриття у страви та накопичення бактерій.
- Старий посуд може бути небезпечним через наявність свинцю у керамічних виробах і безлад на кухні, тому варто вибирати якісний посуд для безпеки та тривалого користування.
Ми можемо роками не змінювати каструлі та сковорідки на кухні, навіть якщо деякі з них треба справді викинути. Втім, рано чи пізно все ж таки настає момент, коли посуд починає підводити.
Якщо на кухонному начинні є подряпини, деформації, ознаки старіння та нерівномірне розігрівання, то це ознака того, що його потрібно оновити, пише 24 Канал з посиланням на Martha Stewart.
Читайте також Жир відпаде миттєво: як підручними засобами почистити ручки на газовій плитці
Який посуд з дому треба викинути?
Подряпані та деформований посуд
З часом антипригарне покриття на сковорідках дряпається, а дно – деформовується. Це ускладнює приготування їжі, оскільки подряпини створюють ризик потрапляння частинок покриття у страви й накопичення бактерій. Деформовані каструлі нерівномірно нагріваються, тож це підвищує ймовірність підгоряння їжі.
До речі, знайти сковорідки за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.
Старий посуд
Багато старого посуду на кухні створює безлад та займає місце. Старі сковорідки з антипригарним покриттям можуть бути небезпечними, а керамічні вироби – містити свинець.
Старі сковорідки потрібно викидати / Фото Pinterest
На що звертати увагу при купівлі посуду?
Обирайте якісний посуд з рівномірним розподілом тепла. Легкість очищення допоможе запобігти накопиченню бактерій. Добре спроєктований посуд буде довго служити й забезпечить тривале користування,
– радить фахівець Трейсі Брігман.
При виборі нових каструль та сковорідок важлива не лише естетика, але й безпека та практичність. Інвестиція у якісний посуд дозволить не лише отримати комфорт у приготуванні страв, але й спокій щодо здоров’я.
До слова, харчову соду не можна використовувати для очищення алюмінієвих сковорідок, оскільки вона може викликати окислення і потемніння поверхні, пише wprost. Оцет не рекомендується застосовувати на емальованих поверхнях, бо він може зробити їх матовими і до них буде прилипати їжа.
Які ще є цікаві лайфхаки?
Губки для миття посуду потрібно ретельно промивати після кожного використання та бажано замінювати щотижня.
Фахівці рекомендують використовувати механічні засоби, такі як вантуз, гнучкий трос або сантехнічна пружина для очищення забитих труб.
Часті питання
Чому важливо замінювати подряпаний і деформований посуд?
Подряпане антипригарне покриття може спричинити потрапляння частинок у страви й накопичення бактерій, тоді як деформоване дно посуду призводить до нерівномірного нагрівання та підвищує ймовірність підгоряння їжі.
Які небезпеки можуть нести старі сковорідки та керамічний посуд?
Старі сковорідки з антипригарним покриттям можуть бути небезпечними через зношення, а керамічні вироби можуть містити свинець.
На що слід звертати увагу при виборі нового посуду?
При виборі нового посуду важливо звертати увагу на якість, рівномірний розподіл тепла, легкість очищення, безпеку та практичність — ці фактори забезпечать тривале користування і комфорт у приготуванні страв.