Ці 5 продуктів ніколи не можна зберігати в холодильнику: вони від цього тільки псуються
- Хліб, цибуля, авокадо, мед та кава не рекомендується зберігати в холодильнику через негативний вплив на їх якість.
- На дверцятах холодильника не слід зберігати продукти тваринного походження, молоко, йогурт та яйця через зміни температури.
Здавалося б, холодильник – це найкраще місце для зберігання усіх продуктів. Та, виявляється, деяка їжа від холодного та дещо вологого середовища буде лише псуватися.
Холодильник – це майже ідеальне місце для зберігання продуктів. Втім, кілька з них все ж краще тримати поза ним, аби вони не псувалися, або ж щоб не псувати іншу їжу, що вже лежить у холодильнику, повідомляє 24 Канал з посиланням на Good Housekeeping.
Цікаво Українців закликають зробити просту дію, щоб взимку не потрапити на дорогий ремонт труб
Які продукти не можна зберігати в холодильнику?
Хліб
Його краще не класти в холодильник – адже за низьких температур молекули крохмалю дуже швидко кристалізуються, а це значить, що в холодильнику буханка хліба зачерствіє в рази швидше. Натомість хліб слід зберігати в герметичному пакеті за кімнатної температури.
Цибуля
Чимало людей помилково вірять, що через те, що цибуля – це овоч, її варто класти у нижню шухляду разом з помідорами, перцями тощо. Ось тільки краще зберігати цибулю у сухому, провітрюваному приміщенні. Окрім того, тримайте її якомога далі від решти продуктів, аби всі вони не пахли як цибуля.
До речі, знайти холодильник чи органайзери для нього за найкращими цінами можна на Prom. А ще побутову техніку, мийні засоби і купу всього для дому. Якщо оформите підписку Smart – доставка з Прому буде безкоштовна.
Авокадо
Будь-яка людина, що полюбляє авокадо, знає, що між твердим фруктом та кашоподібним існує дуже короткий проміжок часу. І навіть готові до вживання плоди часто бувають досить твердими – тому їх потрібно зберігати за кімнатної температури, аби пришвидшити процес дозрівання.
У холодильник авокадо слід класти лише після достигання.
Мед
Мед – це натуральний консервант, і для того, аби зберігати смак, необов'язково класти його в холодильник. У ньому він стане твердим, і намазувати його буде дуже складно.
Кава
Незалежно від того, чи це кава в зернах, чи вже мелена, класти її в холодильник точно не варто. Вона легко поглинає запахи інших продуктів, тож краще покласти її в шафі у герметичний контейнер. Окрім того, кава не отримає жодних переваг від зберігання у холодильнику.
Що не можна зберігати на дверцятах холодильника?
Існують деякі продукти, які в цілому слід зберігати в холодильнику, але чимало людей обирають неправильну його частину. Зокрема, дверцята – це місце, де температура змінюється найбільше, пише Real Simple. Тож ось що туди не варто класти:
- М'ясо. Загальне правило полягає в тому, що усі продукти тваринного походження не варто зберігати на дверцятах холодильника, аби вони не зіпсувалися.
- Молоко. Краще поставити його в задню частину холодильника – там найхолодніше.
- Йогурт. Тримати напій на боковій полиці може бути зручно, але через це він швидше зіпсується.
- Яйця. В багатьох холодильниках на боковій полиці є навіть спеціальні полички для яєць – та це не найкраще місце для цього продукту.
Які ще лайфхаки варто знати?
Більшість людей навіть не підозрюють про одну просту помилку під час зберігання квашеної капусти – через неї вона стає дуже гіркою.
Окрім того, взимку потрібно подбати про ідеальну температуру для прання – це допоможе якісніше чистити та швидше сушити одяг.
Часті питання
Чому хліб не варто зберігати в холодильнику?
Хліб краще не класти в холодильник, адже за низьких температур молекули крохмалю дуже швидко кристалізуються, що призводить до швидкого зачерствіння. Хліб слід зберігати в герметичному пакеті за кімнатної температури.
Які продукти не слід зберігати на дверцятах холодильника?
Не варто зберігати на дверцятах холодильника м'ясо, молоко, йогурт та яйця, оскільки там температура змінюється найбільше, що може призвести до швидшого псування цих продуктів.
Чому авокадо не рекомендується зберігати в холодильнику до достигання?
Авокадо слід зберігати за кімнатної температури, щоб пришвидшити процес дозрівання. У холодильник авокадо потрібно класти лише після того, як воно досягне потрібної стиглості.