Укр Рус
10 грудня, 10:03
3

Як підігріти їжу, коли вимкнули світло: геніальний лайфхак, який вартий уваги

Основні тези
  • Для підігріву їжі без електрики використовуйте газову плиту, сковорідку, кришку та трохи води для створення пари.
  • Метод є ефективним, безпечним та зручним для підігріву їжі під час відключень електрики.

Вимкнення світла створює чимало проблем. Та якщо більшість з нас вже навчилися справлятися з відсутністю енергії, заряджаючи всі необхідні девайси заздалегідь, то як бути з їжею, коли її немає можливості загріти? Виявляється, є чудовий лайфхак, який легко повторити.

Якщо їжа в холодильнику холодна, то панікувати не варто, пише 24 Канал з посиланням на інстаграм українського шеф-кухаря Анатолія Добровольського. За сторінкою фахівця стежать понад 4 мільйони людей, оскільки кухар повторює цікаві лайфхаки, які справді є дієвими та помічними.

Читайте також Це найкорисніша частина: ось як використати лимонну шкірку

Як розігріти їжу, коли немає світла?

Зробити їжу теплою можна без мікрохвильовки. Усе, що вам знадобиться – це звичайна газова плита та одна кухонна річ, яка точно знайдеться в кожному домі.

Потрібно поставити сковорідку на газову плитку й покласти на неї будь-яку кришку (як підставку), а далі налити трохи води так, щоб вона покривала дно. На верх кришки поставте тарілку з їжею й накрийте сковорідку кришкою. Через деякий час вода нагріється, почне випаровуватися й рівномірно прогріє всю їжу.

Як швидко розігріти їжу: дивіться відео

Коли вода кипить, пара підігріває тарілку, тож страви стануть теплими. Метод є настільки ефективним, наче ви скористалися мікрохвильовкою. Такий лайфхак є безпечним, економним та дуже зручним, коли потрібно в польових умовах розігріти їжу під час відключень.

Щоб їжа після приготування залишалася теплою, можна використовувати алюмінієву фольгу, рушники, термоси та ізольовані контейнери, пише Wiki How.  Температуру страв можна підтримувати за допомогою мультиварки в режимі Keep Warm, розігрітої духовки, водяної бані або використання чайних свічок для нагрівання води.

Які ще лайфхаки варто знати?

  • Металеві форми швидко нагріваються, рівномірно розподіляють тепло та забезпечують хрустку скоринку, зберігаючи м’якість всередині. Скляні форми нагріваються повільніше, але дозволяють контролювати процес випікання та довше утримують тепло, що підходить для повільного пропікання.

  • Лимонний сік можна використовувати для протирання поверхонь, щоб відлякати мурах, а шкірки лимона ефективно розкласти у місцях їх появи.

Часті питання

Як розігріти їжу без мікрохвильовки під час відключення світла?

Можна скористатися газовою плитою — поставити сковорідку на плиту, покласти на неї кришку як підставку та налити трохи води, щоб вона покривала дно. На верх кришки поставте тарілку з їжею та накрийте сковорідку кришкою. Коли вода нагріється, пара рівномірно прогріє їжу.

Чому цей метод розігріву їжі підходить для польових умов?

Цей метод є безпечним, економним та дуже зручним, оскільки не потребує електрики — він ідеально підходить для ситуацій, коли немає світла.

Хто розповів про цей лайфхак з розігрівом їжі?

Цей лайфхак був описаний українським шеф-кухарем Анатолієм Добровольським, за сторінкою якого в Instagram стежать понад 4 мільйони людей.