Шкірка картоплі багата на калій, крохмаль, фосфор та магній, пише 24 Канал з посиланням на Gardening Know How. Саме ці елементи є важливими у формуванні рослини та зміцненні її кореневої системи.

Читайте також Не викидайте: як можна використати шкаралупу від горіхів

Як використовувати картопляні шкірки у господарстві?

Добриво з картопляних шкірок

Щоб у ґрунт не потрапили різні бактерії чи грибки – шкірки від картоплі потрібно знезаразити. Достатньо буде поставити шкірки у морозильну камеру на добу.

На початку листопада шкірки картоплі можна закопати біля плодових дерев. Відійдіть півметра від стовбура й закопайте харчові відходи на глибину 15 сантиметрів. Вже навесні таке добриво відмінно спрацює. За бажання, картопляне лушпиння можна поєднати з гноєм чи компостом.

Зафарбовування сивини

Для жінок, які мають кілька сивих волосинок є одна хитрість, яка дозволить уникнути фарбування волосся хімічними засобами. Потрібно проварити лушпиння двох картоплин впродовж 20 хвилин й дати йому охолонути. Отриманою водою потрібно ополіскувати волосся після кожного миття.


Шкірку від картоплі не варто викидати / Фото Freepik

Світловолосі жінки завдяки цьому розчину отримають однорідний колір, а на темних локонах засіб затемнить сивину й вдало її приховає.

Догляд за обличчям

Шкіркою від картоплі можна освітлити шкіру обличчя. Окрім того, відходи працюють як живильна маска. Потрібно картопляне лушпиння перетерти блендером до утворення пасти й нанести на ділянки з пігментацією та висипанням.

Наші бабусі колись навіть натирали картопляними шкірками обличчя, щоб зробити зморшки менш помітними.

Щоб картопля добре простояла всю зиму, її потрібно правильно зберігати. Додавання 5 – 10 каштанів чи жолудів до картоплі під час зберігання може запобігти проростанню та псуванню овочів, йдеться на ютуб-каналі "Городниці з Одеси". Суха хвоя, розкладена між шарами картоплі, також допомагає зберегти картоплю, запобігаючи вологості та проростанню завдяки ефірним оліям.

Які ще лайфхаки варто знати?