Шкірка картоплі багата на калій, крохмаль, фосфор та магній, пише 24 Канал з посиланням на Gardening Know How. Саме ці елементи є важливими у формуванні рослини та зміцненні її кореневої системи.
Читайте також Не викидайте: як можна використати шкаралупу від горіхів
Як використовувати картопляні шкірки у господарстві?
Добриво з картопляних шкірок
Щоб у ґрунт не потрапили різні бактерії чи грибки – шкірки від картоплі потрібно знезаразити. Достатньо буде поставити шкірки у морозильну камеру на добу.
На початку листопада шкірки картоплі можна закопати біля плодових дерев. Відійдіть півметра від стовбура й закопайте харчові відходи на глибину 15 сантиметрів. Вже навесні таке добриво відмінно спрацює. За бажання, картопляне лушпиння можна поєднати з гноєм чи компостом.
Зафарбовування сивини
Для жінок, які мають кілька сивих волосинок є одна хитрість, яка дозволить уникнути фарбування волосся хімічними засобами. Потрібно проварити лушпиння двох картоплин впродовж 20 хвилин й дати йому охолонути. Отриманою водою потрібно ополіскувати волосся після кожного миття.
Шкірку від картоплі не варто викидати / Фото Freepik
Світловолосі жінки завдяки цьому розчину отримають однорідний колір, а на темних локонах засіб затемнить сивину й вдало її приховає.
Догляд за обличчям
Шкіркою від картоплі можна освітлити шкіру обличчя. Окрім того, відходи працюють як живильна маска. Потрібно картопляне лушпиння перетерти блендером до утворення пасти й нанести на ділянки з пігментацією та висипанням.
Наші бабусі колись навіть натирали картопляними шкірками обличчя, щоб зробити зморшки менш помітними.
Щоб картопля добре простояла всю зиму, її потрібно правильно зберігати. Додавання 5 – 10 каштанів чи жолудів до картоплі під час зберігання може запобігти проростанню та псуванню овочів, йдеться на ютуб-каналі "Городниці з Одеси". Суха хвоя, розкладена між шарами картоплі, також допомагає зберегти картоплю, запобігаючи вологості та проростанню завдяки ефірним оліям.
Які ще лайфхаки варто знати?
Не садіть цибулю у вологих місцях, тіні, після коренеплодів або цибулі/часнику, під деревами чи біля парканів.
Дачниця поділилася сортами баклажанів, які дали найкращий урожай, серед яких Бриска F1, Брат F1, Фібіна F1, Епік F1, Лаура F1, Казимир F1, Зебріно F1 та Біле яйце.



