Заготівлі на зиму можуть зберігатися довго, а для цього потрібно лише провести правильну обробку банок, пише 24 Канал з посиланням на "Добрі новини".
Читайте також Ось причина, чому їжа липне до сковорідок – і простий спосіб це виправити
Як стерилізувати банки в духовці?
Духовка є найзручнішим способом стерилізації банок. Спочатку банки треба помити, а тоді трохи вологими покласти на деко. Після цього деко з банками потрібно поставити в духовку на 130 – 150 градусів, дочекавшись прогріття. Попередньо нічого вмикати не треба, бо якщо покласти банки в розігріту духовку, то вони можуть тріснути від різкого перепаду температур.
Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою "Для своїх" доставка – безкоштовна.
До речі, знайти банки за найкращими цінами можна наМаленькі банки до 1 літра треба стерилізувати 15 хвилин, а більші за об’ємом – впродовж 25 хвилин. Після завершення процесу духовку потрібно вимкнути та відкрити дверцята, щоб банки остигнули.
Швидка стерилізація банок у духовці / Фото Pexels
Зверніть увагу, що холодні банки в духовку класти не можна. Попередньо їх треба розігріти до кімнатної температури. Готові банки через 10 хвилин можна діставати з духовки завдяки спеціальним прихваткам. Гарячі рушники мокрим рушником брати не можна, бо така дія може призвести до того, що вони тріснуть.
Правильна стерилізація банок для консервації забезпечує тривале зберігання продуктів усередині, без псування.
Чим відмити духовку від жиру?
Банки для стерилізації не надто приємно ставити у брудну духовку. Якщо ж техніка забруднена жирними плямами, тоді радимо скористатися простим лайфхаком.
Завдяки абразивній структурі та лужним властивостям, жир з духовки добре прибирає звичайна сода. Покращити ефект можна за допомогою використання оцту.