Коли їжа прилипає до вашої сковорідки, може видатися, що проблема стовідсотково у ній, повідомляє 24 Канал з посиланням на Allrecipes.

Цікаво 5 ягід, які можна посадити восени: наступного року подарують гарний урожай

Чому до сковорідки липне їжа?

Найпоширеніша причина, чому до сковорідок прилипає їжа, полягає в тому, що продукти ще не карамелізувалися та не відійшли від сковороди природним чином. Це значить, що коли ви починаєте перемішувати їжу лопаткою, щипцями чи ложкою, ви псуєте карамелізовану кірку, і в результаті на дні сковороди починають накопичуватися маленькі підгорілі шматочки.

Отож, перше, що потрібно зробити, аби їжа не липла до сковорідки – це переконатися, що вона набула золотаво-коричневого кольору перед тим, як намагатися її перевертати. Карамелізації можна досягти тільки завдяки достатнього нагрівання та часу – і дуже часто проблема не у сковороді, а у бракові тепла та часу, що люди приділяють до приготування їжі.

Тож якщо проблеми з прилипанням до сковороди виникають дуже часто – варто спробувати трохи збільшити вогонь та дати їжі зробити свою справу перед тим, як переміщати її.

Сковорідка
Іноді до сковорідки липне їжа / Фото Pexels

Але іноді проблема полягає і в іншому – а саме у відсутності жиру. Приготування їжі з використанням жиру гарантує не тільки те, що страва матиме насичений смак, але й діє як мастило, що допомагає їжі відділятися від сковорідки та не пригорати.

Втім, захоплюватися змащуванням олією сковорідки також не варто – навіть тонкого жару в поєднанні з теплом та часом має бути достатньо.

З чим ще варто бути уважними на кухні?