Сир є досить дорогим товаром, тому для того, щоб продукт довше зберігся, потрібно його правильно зберігати, пише 24 Канал з посиланням на Express. Найгірша помилка людей – зберігати сир у герметично загорнутому пластику.

Читайте також 6 речей, які не можна чистити лимоном – можна зіпсувати поверхню

Як правильно зберігати сир?

Щільне загортання сиру в пластик призведе до того, що продукт не зможе дихати, тож всередині почне накопичуватися неприємний запах і смак. Пластик зберігає вологу, яка спричиняє появу бактерій і навіть цвілі на сирі.

До речі, знайти сир за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет. А з підпискою "Для своїх" доставка – безкоштовна.

Щоб запобігти висиханню та черствінню, сиру потрібна хоч незначна кількість вологи. Зберегти сир свіжим тривалий час можна завдяки контейнеру з кришкою, поклавши всередину кілька кубиків цукру. Сир потрібно загорнути у пергаментний папір або чистий рушник, а вже тоді покласти в контейнер. Це потрібно зробити для того, щоб кубики цукру не торкалися сиру.


Цукор покращує зберігання сиру / Фото Pexels

Цукор поглинатиме значну частину вологості та підтримуватиме той рівень, який є необхідним для сиру. Таким чином продукт буде достатньо вологим і свіжим набагато довше.

Саме цей дешевий трюк використовують багато ресторанів. Метод справді є ефективним, бо окрім вологості, цукор здатен поглинати запахи з холодильника, тож сир не втратить свого смаку.

Які продукти не можна зберігати у дверцятах холодильника?

  • Не можна у дверцятах холодильника зберігати сир, м'ясні продукти, яйця, молоко, а також скляні пляшки та контейнери. Через коливання температури вони мають ризик швидкого псування.
  • Усі ці продукти краще розміщувати в спеціальних відділеннях або ближче до задньої стінки холодильника, де температура стабільніша.