Укр Рус
19 жовтня, 21:40
2

Щоб зберігся весь смак та аромат: при скількох градусах потрібно сушити гриби

Основні тези
  • Сушіння грибів дозволяє заготувати їх на зиму, зберігаючи смак та аромат.
  • Важливо дотримуватись правильної температури під час сушіння, щоб згодом гриби смакували наче свіжі. 

Сушіння грибів – простий процес без клопотів, який дозволяє зберегти улюблений продукт на зиму. Єдиний нюанс, на який потрібно зважати – правильна температура.

Висушити гриби за допомогою духовки – це дуже гарна ідея, яка пришвидшить процес та спростить вам життя. Як це правильно зробити – розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba

До теми Як швидко помити гриби, щоб вони не потемніли: ресторанний трюк від кухаря

Як правильна температура сушіння грибів? 

Сушити гриби потрібно поступово, щоб зберегти увесь смак та аромат. Зазвичай потрібно увімкнути духовку на 40 градусів та поставити режим конвекції, або ж виставити 50 – 60 градусів та залишити дверцята духової шафки прочиненими. 

Інгредієнт, який завжди стане у пригоді / Фото Freepik 

Також важливо не забувати перевертати гриби, щоб вони просихали рівномірно. Якщо сушите гриби на решітці, то обовʼязково підставте знизу деко, адже сушені гриби зменшуються у розмірі та можуть падати. 

До речі, знайти товари для дому за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.

Саморобні девайси теж працюють 

А я якщо вам не бракує ресурсу і натхнення, можна змайструвати сушарку, в якій гриби та інші продукти можна великими порціями. Цікаву ідею показав користувач TikTok sania_ros – такий апарат став би у пригоді кожному!

Як виглядає сушка для грибів: відео 

Лайфхак, який дивує 

  • Виявляється, волоські горіхи можна і навіть потрібно втирати у підлогу.
  • Такий своєрідний метод дозволить зробити подряпини на підлозі менш видимими.