Залізні консервні банки можна використовувати по-різному, пише 24 Канал з посиланням на "Добрі новини". У мережі є безліч лайфхаків, які справді виправдовують користь бляшаних банок.
Читайте також Бактерії та грибки на речах з секонд-хенду: який одяг не можна купувати
Як використовувати старі консервні банки?
Зберігайте консервні банки у тому випадку, якщо ви самостійно печете паски. У магазинах продаються формочки, втім залізні банки є нічим не гіршими. Перевагою є те, що така ємність краще тримає форму, а паска виходить рівніша й пишніша.
Через залізну основу, температура від духовки розподіляється рівномірно за формою, тому тісто пропечеться гарно з усіх боків, а не лише з дна. Замість купівлі спеціальних формочок, їх можна отримати безкоштовно після використання продукту.
Старі консервні банки можуть знадобитися / Фото Київ 24
У консервних банках також можна зберігати різні дрібнички по дому (цвяхи, ґудзики, нитки), засипати туди крупи, макарони, цукор чи сіль тощо.
Господині, які люблять виготовляти щось своїми руками, можуть пофарбувати банки фарбою та використовувати як вазу для квітів. Також така бляшанка може стати горщиком для вирощування рослин. Варіантів використання таких банок є безліч, тому не завжди їх треба викидати, оскільки в господарстві вони можуть знадобитися.
Для чого банки ставити в духовку?
- Банки кладуть в духовку для стерилізації. Спочатку їх треба помити, тоді вологими поставити на деко, нагріти духовку до 130 – 150 градусів. Великі банки треба стерилізувати 25 хвилин, а маленьким буде достатньо 15 хвилин.
- Правильна стерилізація забезпечує довге зберігання продуктів без псування.