Не поспішайте викидати: що робити з гарбузом після Гелловіну
- Цілісний гарбуз можна використовувати для приготування пирогів, супів, салатів, або як ароматизатор.
- Також з гарбуза можна зробити оригінальний ароматизатор.
Після "страшного" свята зазвичай залишається чимало гарбузів, адже це головний декор! Відтак постає запитання: "А що ж робити з ним далі?".
Позбуватися гарбуза – остання справа, адже він корисний не лише як декор! Що з ним робити – розповідає 24 Канал з посиланням на LiveWest.
Читайте також "Власне виробництво" на підвіконні: блогерка показала, як виростити ананас з відходу
Що робити з гарбузом після Гелловіну?
Якщо гарбуз залишився цілим – тут варіантів дуже багато. Тоді гарбуз можна приготувати: пироги, супи, салати – будь-що на ваш вибір.
Його варто почистити, видалити насіння та волокно. Насіння помийте, підсмажте – і використовуйте як снек або додайте до салатів.
З гарбуза можна приготувати що завгодно / Фото Pixabay
Ще один варіант – добриво. Наріжте гарбуз на невеликі шматки, щоб швидше перегнив. Змішайте із сухим листям або тирсою – так утвориться правильний баланс вологи, радить портал Homes & Gardens.
Узимку накрийте компост плівкою або старим мішком, щоб тепло не виходило. Навесні отримаєте темну, розсипчасту землю – це і буде готовий компост. Таке добриво зменшить кількість метану і повертають у ґрунт поживні речовини – азот, фосфор і калій.
До речі, знайти добрива за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.
Ще можна зробити ароматизатор. Виріжте верх, покладіть всередину сіль, корицю й кілька крапель ефірної олії апельсина. Гарбуз поглинатиме запахи, а кімната пахнутиме святом.
Цікаві поради
- Якщо вам хочеться, аби ваші дзеркала блищали – спробуйте цей простий і геніальний лайфхак.
- А якщо прибирання доставляє багато клопоту – є способи, які полегшать його в рази.
Часті питання
Як можна використати гарбуз після свята, якщо він залишився цілісним?
Гарбуз можна використовувати для приготування пирогів, супів чи салатів. Його слід очистити від шкірки, видалити насіння та волокно. Насіння можна промити, підсушити та підсмажити як снек або додати до салату. М'якуш нарізати кубиками та спекти або зварити суп-пюре. Також гарбуз можна використовувати як ароматизатор, поклавши всередину сіль, корицю та кілька крапель ефірної олії апельсина.
Що робити з гарбузом, якщо він вже старий і не придатний для приготування їжі?
Старий гарбуз можна віддати у звіринець чи на ферму або ж перетворити на компост. Для цього гарбуз потрібно нарізати на невеликі шматки, змішати з сухим листям або тирсою. Компост слід накрити плівкою або старим мішком на зиму, щоб зберегти тепло. Навесні ви отримаєте темну, розсипчасту землю, яка є готовим компостом.
Які переваги має використання гарбуза як добрива?
Використання гарбуза як добрива зменшує кількість метану і повертає у ґрунт поживні речовини, такі як азот, фосфор і калій. Це сприяє поліпшенню якості ґрунту та є екологічно чистим способом утилізації відходів.