Де треба зберігати консервації: найкращі місця у квартирі чи будинку
- Консервацію слід зберігати в темних місцях при температурі 20°C, уникати прямого сонячного світла та вологи.
- Можливі місця зберігання включають темні шафи, під ліжками, засклений балкон, кухонні шафи та холодильник для відкритих банок.
Консервація забирає багато часу на приготування, тому для того, щоб праця не була даремною, а банки з овочами не зіпсувалися, треба знати про основні правила зберігання.
Серпень – сезон консервації, тож виникає логічне питання, де тримати всі банки із закрутками, пише 24 Канал з посиланням на ITV. Неправильне зберігання консервації може призвести до псування.
Читайте також Хліб залишиться свіжим на тиждень довше: що потрібно покласти в упаковку
У випадку, якщо у квартирі чи будинку немає підвалу, то розповідаємо про найкращі місця, де можна тримати закрутки.
Де зберігати консервацію?
Темна шафа чи комора. Найчастіше консервацію тримають саме в темній шафі чи коморі. Найголовніше правило зберігання – 20 та °C та відсутність прямого сонячного світла.
Під диваном чи ліжком
Невелику кількість банок можна поскладати під ліжком чи диваном, якщо місця у шафах немає. Важливо лише уникати поблизу батареї чи теплої підлоги. Господині радять накривати консервацію тканиною, щоб вона збереглася до весни.
На балконі
Чудовим варіантом є засклений балкон з помірною температурою в зимовий сезон. Для додаткової термоізоляції можна використовувати коробки з пінопласту чи дерева.
Найкращі місця для зберігання консервацій / Фото Pexels
У кухонній шафі
Незначну кількість банок можна сміливо помістити на кухні. Найпрохолоднішими місцями є нижні полиці, тому консервацію можна класти на низ. Важливо лише тримати подалі банки від посудомийної машини, духовки чи газової плити.
У холодильнику
Після відкриття консервацію потрібно тримати у холодильнику. Для кількох одиниць місця вистачить цілком.
Пам’ятайте, що всі банки з консервацією повинні бути стерильними, а кришки – герметично закритими, щоб не пропускати повітря. Господині радять тримати банки у сухому приміщенні, оскільки волога сприяє утворенню іржі на кришках. Основним ворогом консервації є світло, тому обов’язково зберігайте банки в темному місці, бо світло може погіршити смак закруток.