Існує один маловідомий спосіб, завдяки якому хліб можна вберегти від плісняви, пише 24 Канал з посиланням на Express.
Читайте також Навіщо яєчні лотки заливати водою: цей трюк вражає
Як продовжити зберігання хліба?
Фахівці радять перестати користуватися хлібницями та почати зберігати хліб в оригінальній упаковці. Виявляється, що попередньо нарізаний хліб є найвразливішим, тож цвіль на ньому з’являється набагато швидше. До прикладу, хлібобулочні вироби можуть почати черствіти вже через кілька годин після нарізання.
Цікавий факт, але до покупного хліба в пакеті рекомендують ставити паличку селери. Вона виділяє вологу, яка не дасть хлібу пересохнути, тож не сприятиме появі цвілі. Якщо зберігати хліб з селерою у холодильнику, то він залишатиметься м’яким.
Хліб може зберігатися довше / Фото Pexels
Герметичність не сприяє тому, щоб хліб залишався свіжим, тому в пакеті потрібно зробити кілька невеликих отворів. Надрізи випускатимуть зайву вологу й не дадуть утворитися конденсату.
Волога шкідлива тим, що створює середовище для розвитку цвілі. Невеликі отвори допоможуть знизити цей ризик. Хліб також можна зберігати в герметичному контейнері у холодильнику. Це допоможе створити додатковий захист від зайвої вологи та запахів.