Укр Рус
11 жовтня, 17:11
3

Волоські горіхи без цвілі та гіркоти: 3 секрети їхнього зберігання

Основні тези
  • Для тривалого зберігання волоських горіхів рекомендується використовувати прохолодні та сухі місця, такі як холодильник або морозилка, щоб уникнути гіркоти та плісняви.
  • Очищені горіхи слід зберігати у герметичних контейнерах, які захищатимуть їх від вологи та сторонніх запахів, а також можна додати лавровий лист для запобігання плісняві.

Волоські горіхи здатні добре зберігатися увесь рік, але для того, щоб вони не гірчили й були без плісняви, потрібно знати кілька секретів. У горіхах високий вміст живу, тому вони можуть почати швидко псуватися у вологості й теплі.

Горіхи зможуть довго простояти, якщо зберігати їх в прохолодному й сухому місці, подалі від світла, пише 24 Канал з посиланням на Sante +. Господині радять зберігати їх у бавовняному мішечку чи герметичному контейнері.

Читайте також Картопля простоїть до 6 місяців: ось найкраще місце для зберігання

Серед всіх можливих місць, експерти визначили 3 найкращі варіанти для зберігання волоських горіхів.

Де зберігати волоські горіхи?

Зберігання при кімнатній температурі

У герметичному контейнері можна зберігати вже почищені волоські горіхи. Закрита ємність захистить ядра від вологи та повітря. Деякі господині навіть кладуть в банку лавровий лист, який діє як репелент проти комах та жучків. А ще він допомагає запобігти плісняві.

Контейнер з горіхами слід тримати подалі від тепла й вологи, щоб зберегти смак. Втім, зберігання горіхів у контейнері ефективний лише на кілька місяців.

Зберігання у холодильнику

Сповільнити процес окислення можна завдяки зберіганню горіхів у холодильнику. Очищені горіхи насипте у контейнер та щільно закрийте кришкою, щоб вони не вбирали сторонніх запахів продуктів. У холодильнику горіхи здатні простояти хоч всю зиму.


Волоські горіхи можна зберігати в холодильнику / Фото Pexels

Зберігання у морозилці

Розмістіть горіхи в герметичний пакет чи розділіть у кілька невеличких й поставте у морозилку. У такий спосіб горіхи можуть зберігатися увесь рік.

Якщо горіхи пахне гіркою олією, то це пряма ознака того, що він вже зіпсувався. Темно-коричневі на вигляд горіхи також є непридатними до споживання.

Експертка Марта Стюарт розповіла про термін придатності різних горіхів. Мигдаль зберігається 1 рік, пекан – 4 місяці, волоські горіхи – 3 місяці, арахіс, лісові горіхи кеш'ю, фісташки та макадамія – 6 місяців. Волоські горіхи не обов'язково очищати. Вони можуть зберігатися навіть в шкаралупі. 

Щоб вони якомога довше залишалися свіжими – їх потрібно вимити й розкласти на деко у включеній духовці, щоб підсушити їх та знезаразити. Без сушки горіхи будуть гірше зберігатися, бо зайва волога стане причиною псування. 

Як зберігати цибулю та часник?

  • Цибулю та часник слід зберігати в паперових пакетах у прохолодному, темному місці для запобігання гниттю.

  • Овочам потрібна достатня кількість повітря, щоб залишатися сухими. У закритому приміщенні вони швидше дозрівають й починають пліснявіти. 

Часті питання

Які умови потрібні для тривалого зберігання волоських горіхів?

Волоські горіхи слід зберігати в прохолодному й сухому місці, подалі від світла. Їх можна зберігати в бавовняному мішечку чи герметичному контейнері, щоб уникнути впливу вологи та повітря.

Як можна зберігати волоські горіхи в холодильнику?

Очищені волоські горіхи слід насипати в контейнер і щільно закрити кришкою, щоб вони не вбирали сторонніх запахів. У холодильнику горіхи можуть зберігатися протягом зими, сповільнюючи процес окислення.

Що робити, якщо горіхи починають пахнути гіркою олією?

Якщо горіхи пахнуть гіркою олією, це означає, що вони вже зіпсувалися. Їх не слід вживати в їжу. Також темно-коричневі горіхи є непридатними до споживання.