На яких дровах смажити шашлик: м’ясо вийде нереально смачним
- Для смаження шашлику найкраще підходять дрова з дуба, берези чи граба, а фруктові дерева можна змішувати з твердими сортами для пікантного аромату.
- Не рекомендується використовувати хвойні дерева, ясен, акацію, тополю, горобину, вільху, осику та старі дошки для смаження шашлику.
Літо – найкраща пора для відпочинку на природі. На вихідних багато хто вирушає на пікнік з сім’єю чи друзями, а таке дозвілля не може обійтися без шашлику. Щоб м’ясо вийшло соковитим, варто скористатися кількома дієвими порадами.
Часом навіть замариноване м’ясо може вийти не таким смачним, якщо смажити його на неправильно підібраних дровах, пише 24 Канал з посиланням на Уніан. Від підбору дров залежить соковитість м’яса, скоринка та аромат.
Читайте також Сковорода стане ідеально чистою за 24 години: потрібен секретний інгредієнт
На яких дровах смажити шашлики?
Найкращі дрова для шашлику – з дуба, берези чи граба. Найкраще їх використовувати для глибокого мангала з достатньою кількістю жару для кількох шампурів з м’ясом. Березові дрова перед пікніком треба підготувати. З них обов’язково потрібно зняти кору, щоб м’ясо не просочилося гіркотою від диму.
Дуже часто для приготування шашлику використовують фруктові дерева. Їх потрібно змішувати з твердими сортами. Фруктове дерево забезпечить м’ясу пікантний аромат, а тверді дрова добре підтримуватимуть жар.
Готуйте шашлик на найкращих дровах / Фото Pexels
Фахівці навіть підбирають дрова спеціально під м’ясо:
Птиця – абрикос чи персик;
Риба – липа та всі фруктові;
Яловичина – липа або береза;
Свинини – поєднання берези, липи та вишні.
Також можна використовувати сухі дрова горіха, які годяться для приготування шашлику. Вологий горіх не підійде, бо наповнить м’ясо гіркотою.
Не можна смажити шашлик з хвойних дерев. Зовсім не підходить ясен, акація, тополя, горобина, вільха та осика. У жодному разі не можна готувати шашлик на старих дошках, залишках дерев’яних віконних рам, ніжок від табуретів тощо. М’ясо від таких "дров" лише зіпсується.