Часом навіть замариноване м’ясо може вийти не таким смачним, якщо смажити його на неправильно підібраних дровах, пише 24 Канал з посиланням на Уніан. Від підбору дров залежить соковитість м’яса, скоринка та аромат.

Читайте також Сковорода стане ідеально чистою за 24 години: потрібен секретний інгредієнт

На яких дровах смажити шашлики?

Найкращі дрова для шашлику – з дуба, берези чи граба. Найкраще їх використовувати для глибокого мангала з достатньою кількістю жару для кількох шампурів з м’ясом. Березові дрова перед пікніком треба підготувати. З них обов’язково потрібно зняти кору, щоб м’ясо не просочилося гіркотою від диму.

Дуже часто для приготування шашлику використовують фруктові дерева. Їх потрібно змішувати з твердими сортами. Фруктове дерево забезпечить м’ясу пікантний аромат, а тверді дрова добре підтримуватимуть жар.


Готуйте шашлик на найкращих дровах / Фото Pexels

Фахівці навіть підбирають дрова спеціально під м’ясо:

  • Птиця – абрикос чи персик;

  • Риба – липа та всі фруктові;

  • Яловичина – липа або береза;

  • Свинини – поєднання берези, липи та вишні.

Також можна використовувати сухі дрова горіха, які годяться для приготування шашлику. Вологий горіх не підійде, бо наповнить м’ясо гіркотою.

Не можна смажити шашлик з хвойних дерев. Зовсім не підходить ясен, акація, тополя, горобина, вільха та осика. У жодному разі не можна готувати шашлик на старих дошках, залишках дерев’яних віконних рам, ніжок від табуретів тощо. М’ясо від таких "дров" лише зіпсується.