Назбирати – це лише половина справи: як правильно зберігати сушені гриби
- Сушені гриби слід зберігати в сухих і темних місцях, найкраще в герметичних скляних банках або тканинних мішечках.
- Перед використанням гриби замочують у воді, щоб відновити їхню структуру і смак.
Сушені гриби – це чудовий інгредієнт, який збагатить смак ваших страв та додасть їм неймовірного аромату. Але для цього треба забезпечити їх правильне зберігання.
Сушіння – один з найкращих способів зберігати гриби на тривалий час. Яких правил варто дотримуватися, аби цей продукт залишився не лише смачним, а й безпечним, розповідає 24 Канал з посиланням на Wikihow.
Не пропустіть Лимони можуть вирости у вас вдома: потрібні лише кісточки
Як зберігати сушені гриби?
Перша підказка – оберіть сухе і темне місце. Що стосується тари, то найкраще підійдуть герметичні скляні банки. Можна використовувати і мішечки з тканини, але в такому випадку варто потурбуватися, аби навіть теоретично не могло виникнути контакту з водою.
Річ у тому, що саме вода може перетворити сушені гриби на небезпечний інгредієнт. Достатньо кількох краплин, аби почала утворюватися пліснява. У кращому випадку псування продукту буде помітним – в такому разі його нізащо не можна вживати.
Колорит стравам гарантовано / Фото Pixabay
А от перед використанням сушені гриби треба замочити у воді – це допоможе відновити їх структуру та смак.
Вам також може бути корисним гайд зі зберігання сушених грибів з TikTok mustlased – дотримуйтесь інструкції та додавайте стравам неповторного грибного колориту.
Лайфхак, який стане у пригоді
- Зараз також йде активна заготівля горіхів, і ви можете почистити їх цілу гору за лічені хвилини.
- Достатньо одного простого секрету, аби позбавити вас турбот.