Гостріння ножів – це спосіб підтримувати їх зручними у користуванні, але водночас і можливість подовжити їхню службу, повідомляє 24 Канал з посиланням на Cutluxe.

Цікаво Урожай влітку здивує всіх: що потрібно зробити з лохиною у вересні

Як часто потрібно гострити ножі?

Заточення тупого ножа – це завдання, якого деякі кухарі уникають надто довго. Тупий ніж не тільки гірше різатиме продукти, але й може стати потенційно небезпечним. Отож, заточувати ваші кухонні ножі потрібно кожні 1 – 2 місяці.

А якщо ви надаєте перевагу гострішим ножам, то можна проводити заточування й взагалі кожного тижня. Але терміни підточування професійних кулінарних ножів дещо відрізняються – з ними потрібно це робити кожні 1 – 2 роки.

Оскільки ножі – це інструмент, що використовується у приготуванні практично кожної страви, саме вони є найважливішим інструментом на будь-якій кухні. Нікому не подобаються тупі ножі – вони можуть суттєво ускладнити приготування страв.

Ніж
Ножі потрібно регулярно точити / Фото Pexels

На що зважати під час вибору нових ножів?

Іноді ніж не може врятувати навіть заточування – і в такому випадку потрібно обрати новий. Та під час цього вибору обов'язково зверніть увагу на кілька деталей:

  • Дизайн. Обов'язково обирайте ніж з ергономічною ручкою – ніж має бути комфортно тримати, аби він був зручним у роботі.
  • Матеріал. Ножі з нержавіючої сталі – це чудовий вибір для людей, що хочуть, аби лезо служило довго. Ножі мають бути з матеріалів, що стійкі до іржі, адже їх потрібно досить часто мити, і через це на них може з'явитися корозія.
  • Форма. Вигнутий ріжучий бік леза ідеально підходить для подрібнення.

Що ще потрібно робити на кухні?