Гостріння ножів – це спосіб підтримувати їх зручними у користуванні, але водночас і можливість подовжити їхню службу, повідомляє 24 Канал з посиланням на Cutluxe.
Цікаво Урожай влітку здивує всіх: що потрібно зробити з лохиною у вересні
Як часто потрібно гострити ножі?
Заточення тупого ножа – це завдання, якого деякі кухарі уникають надто довго. Тупий ніж не тільки гірше різатиме продукти, але й може стати потенційно небезпечним. Отож, заточувати ваші кухонні ножі потрібно кожні 1 – 2 місяці.
А якщо ви надаєте перевагу гострішим ножам, то можна проводити заточування й взагалі кожного тижня. Але терміни підточування професійних кулінарних ножів дещо відрізняються – з ними потрібно це робити кожні 1 – 2 роки.
Оскільки ножі – це інструмент, що використовується у приготуванні практично кожної страви, саме вони є найважливішим інструментом на будь-якій кухні. Нікому не подобаються тупі ножі – вони можуть суттєво ускладнити приготування страв.
Ножі потрібно регулярно точити / Фото Pexels
На що зважати під час вибору нових ножів?
Іноді ніж не може врятувати навіть заточування – і в такому випадку потрібно обрати новий. Та під час цього вибору обов'язково зверніть увагу на кілька деталей:
- Дизайн. Обов'язково обирайте ніж з ергономічною ручкою – ніж має бути комфортно тримати, аби він був зручним у роботі.
- Матеріал. Ножі з нержавіючої сталі – це чудовий вибір для людей, що хочуть, аби лезо служило довго. Ножі мають бути з матеріалів, що стійкі до іржі, адже їх потрібно досить часто мити, і через це на них може з'явитися корозія.
- Форма. Вигнутий ріжучий бік леза ідеально підходить для подрібнення.
Що ще потрібно робити на кухні?
- Окрім тупих ножів є ще одна річ, яка може дратувати на кухні – поганий запах з раковини. На щастя, це можна легко виправити, просто поклавши у неї одну просту річ – таблетку для посудомийної машини.
- Окрім того, подбати потрібно і про очищення витяжки від жиру – це можна зробити досить швидко і без хімії.
- Ну і, звісно ж, не можна забувати і про духову піч – її можна почистити від жиру за допомогою звичайнісінької харчової соди.