Хліб залишиться свіжим на тиждень довше: що потрібно покласти в упаковку
- Фахівці рекомендують зберігати хліб в оригінальній упаковці з паличкою селери, щоб уникнути пересихання та появи цвілі.
- Для збереження свіжості слід робити невеликі отвори в пакеті, щоб уникнути конденсату, або використовувати герметичний контейнер у холодильнику.
Хліб споживає майже кожна сім’я, оскільки цей продукт входить до щоденного раціону багатьох людей. Хліб здатен черствіти й покриватися пліснявою, тому для того, щоб продовжити його термін зберігання, варто дізнатися один корисний лайфхак.
Існує один маловідомий спосіб, завдяки якому хліб можна вберегти від плісняви, пише 24 Канал з посиланням на Express.
Читайте також Навіщо яєчні лотки заливати водою: цей трюк вражає
Як продовжити зберігання хліба?
Фахівці радять перестати користуватися хлібницями та почати зберігати хліб в оригінальній упаковці. Виявляється, що попередньо нарізаний хліб є найвразливішим, тож цвіль на ньому з’являється набагато швидше. До прикладу, хлібобулочні вироби можуть почати черствіти вже через кілька годин після нарізання.
Цікавий факт, але до покупного хліба в пакеті рекомендують ставити паличку селери. Вона виділяє вологу, яка не дасть хлібу пересохнути, тож не сприятиме появі цвілі. Якщо зберігати хліб з селерою у холодильнику, то він залишатиметься м’яким.
Хліб може зберігатися довше / Фото Pexels
Герметичність не сприяє тому, щоб хліб залишався свіжим, тому в пакеті потрібно зробити кілька невеликих отворів. Надрізи випускатимуть зайву вологу й не дадуть утворитися конденсату.
Волога шкідлива тим, що створює середовище для розвитку цвілі. Невеликі отвори допоможуть знизити цей ризик. Хліб також можна зберігати в герметичному контейнері у холодильнику. Це допоможе створити додатковий захист від зайвої вологи та запахів.
Часті питання
Чому попередньо нарізаний хліб швидше пліснявіє?
Попередньо нарізаний хліб є більш вразливим до плісняви, оскільки має більшу поверхню, яка піддається впливу повітря і вологи, що сприяє швидшому утворенню плісняви.
Яку роль відіграє селера у зберіганні хліба?
Селера виділяє вологу, яка допомагає підтримувати хліб м'яким і запобігає його пересиханню, що зменшує ризик утворення плісняви.
Чому важливо робити отвори у пакеті з хлібом?
Отвори у пакеті допомагають випускати зайву вологу та запобігають утворенню конденсату, що знижує ризик розвитку плісняви.