Укр Рус
4 серпня, 10:27
2

Хліб залишиться свіжим на тиждень довше: що потрібно покласти в упаковку

Основні тези
  • Фахівці рекомендують зберігати хліб в оригінальній упаковці з паличкою селери, щоб уникнути пересихання та появи цвілі.
  • Для збереження свіжості слід робити невеликі отвори в пакеті, щоб уникнути конденсату, або використовувати герметичний контейнер у холодильнику.

Хліб споживає майже кожна сім’я, оскільки цей продукт входить до щоденного раціону багатьох людей. Хліб здатен черствіти й покриватися пліснявою, тому для того, щоб продовжити його термін зберігання, варто дізнатися один корисний лайфхак.

Існує один маловідомий спосіб, завдяки якому хліб можна вберегти від плісняви, пише 24 Канал з посиланням на Express.

Читайте також Навіщо яєчні лотки заливати водою: цей трюк вражає

Як продовжити зберігання хліба?

Фахівці радять перестати користуватися хлібницями та почати зберігати хліб в оригінальній упаковці. Виявляється, що попередньо нарізаний хліб є найвразливішим, тож цвіль на ньому з’являється набагато швидше. До прикладу, хлібобулочні вироби можуть почати черствіти вже через кілька годин після нарізання.

Цікавий факт, але до покупного хліба в пакеті рекомендують ставити паличку селери. Вона виділяє вологу, яка не дасть хлібу пересохнути, тож не сприятиме появі цвілі. Якщо зберігати хліб з селерою у холодильнику, то він залишатиметься м’яким.


Хліб може зберігатися довше / Фото Pexels

Герметичність не сприяє тому, щоб хліб залишався свіжим, тому в пакеті потрібно зробити кілька невеликих отворів. Надрізи випускатимуть зайву вологу й не дадуть утворитися конденсату.

Волога шкідлива тим, що створює середовище для розвитку цвілі. Невеликі отвори допоможуть знизити цей ризик. Хліб також можна зберігати в герметичному контейнері у холодильнику. Це допоможе створити додатковий захист від зайвої вологи та запахів.  

Часті питання

Чому попередньо нарізаний хліб швидше пліснявіє?

Попередньо нарізаний хліб є більш вразливим до плісняви, оскільки має більшу поверхню, яка піддається впливу повітря і вологи, що сприяє швидшому утворенню плісняви.

Яку роль відіграє селера у зберіганні хліба?

Селера виділяє вологу, яка допомагає підтримувати хліб м'яким і запобігає його пересиханню, що зменшує ризик утворення плісняви.

Чому важливо робити отвори у пакеті з хлібом?

Отвори у пакеті допомагають випускати зайву вологу та запобігають утворенню конденсату, що знижує ризик розвитку плісняви.