Продукти, які не можна зберігати в пластикових контейнерах: 5 найгірших варіантів
- Пластикові контейнери не підходять для зберігання сирого м'яса, твердих сирів, яблук, бананів, помідорів, трав, листової зелені та гарячих страв через ризик розвитку бактерій та плісняви.
- Скляні контейнери є безпечнішою альтернативою для зберігання продуктів харчування, оскільки вони не взаємодіють з їжею та запобігають утворенню шкідливих речовин.
Пластикові контейнери використовують на кухні майже всі. Ці ємності є досить доступними й зручними. Та попри їхню популярність, вони не завжди є найкращим рішенням для зберігання продуктів.
Нерідко приготовлена їжа здатна вступати у взаємодію з пластиком, а це лише пришвидшить її псування, та ще й призведе до виділення шкідливих хімічних речовин, якщо контейнер виконаний з дешевого матеріалу, пише 24 Канал з посиланням на Real Simple.
Читайте також Залишки скотчу зникнуть назавжди: засоби, які працюють краще за хімію
Користуватися безпечніше скляними контейнерами, оскільки вони є кращою альтернативою, ніж пластикові.
Що не можна тримати в пластикових контейнерах?
Сире м’ясо та птиця
У закритому пластиковому контейнері створюються умови для розвитку небезпечних бактерій – кишкової палички чи сальмонели. У такому випадку м’ясо краще одразу готувати, або ж використовувати ємність зі скла.
У пластику краще не тримати сирого м'яса / Фото Pexels
Тверді сири
Не можна тримати сири у пластиковому контейнері, бо в ньому затримується волога, яка прискорює появу плісняви. Найкраще зберігати сир у пергаментному папері.
Яблука, банани та помідори
Деякі фрукти та овочі виділяють газ етилен, який накопичується в пластикових контейнерах, тому вони починають швидше псуватися. Банани, яблука та помідори краще тримати без упакування.
До речі, знайти скляні контейнери за найкращими цінами можна на Prom. Обирайте варіант під свій запит та бюджет.
Трави та листова зелень
У пластику не варто тримати зелень, бо волога в ньому застоюється, тож зелень починає в’янути й вкриватися бактеріями. Тримати трави краще у відкритій ємності, а зелень – у вологому рушнику.
Гарячі страви
Не можна перекладати гарячу їжу в пластиковий контейнер, бо після конденсату утвориться сприятливе середовище для бактерій. Приготовані страви краще зберігати в скляних тарах.
Що не можна зберігати в холодильнику?
У холодильнику краще не зберігати вино, щоб не зіпсувати його смак, пише видання Martha Stewart. Не рекомендовано тримати на поличках ліки, бо вони можуть втратити свої властивості через холодні умови. Бажано не класти разом в холодильник різні фрукти, бо вони зможуть достигнути у холодильнику швидше та навіть зіпсуватися.
- Експерти рекомендують не зберігати в холодильнику картоплю, авокадо, базилік, хліб та мед, оскільки це може погіршити їх смак та текстуру.
- Зберігання продуктів при низьких температурах може призвести до втрати ефірних олій і зміни структури продуктів, тому варто перевіряти температуру і вологість.
Часті питання
Чому не рекомендується зберігати сире м'ясо та птицю в пластикових контейнерах?
У закритому пластиковому контейнері створюються умови для розвитку небезпечних бактерій — кишкової палички чи сальмонели. У такому випадку м'ясо краще одразу готувати або ж використовувати ємність зі скла.
Чому тверді сири не варто тримати в пластикових контейнерах?
Не можна тримати сири у пластиковому контейнері, бо в ньому затримується волога, прискорюючи появу плісняви. Найкраще тримати сир у пергаментному папері.
Як впливає зберігання гарячих страв у пластикових контейнерах на якість їжі?
Не можна перекладати гарячу їжу в пластиковий контейнер, бо після конденсату утвориться сприятливе середовище для бактерій. Приготовані страви краще зберігати в скляних тарах.