Укр Рус
16 вересня, 14:52
2

Навіщо грузини зберігають олію в морозилці: цей лайфхак знають одиниці

Основні тези
  • Грузини зберігають олію в морозилці, щоб уникнути розбризкування на сковорідці і пригорання їжі.
  • Рекомендовано використовувати оцет, сіль або пергаментний папір, щоб запобігти бризкам олії під час смаження.

Морозильна камера – необхідна річ в кожній оселі. Завдяки ній можна зберігати різні продукти та створювати запас харчів. Грузини крім їжі вирішили тримати в морозилці ще й олію, тож чому вони так роблять стане цікаво багатьом.

Більшість з нас традиційно зберігають олію в кухонній шафі, пише 24 Канал з посиланням на тікток-сторінку lifehack_2025_26. Фахівці радять тримати олію в темному приміщенні, подалі від газової плити, батарей та сонячного світла. Втім, ще ніхто не здогадувався до того, що олію можна зберігати в морозилці.

Читайте також Гірше за високу температуру: яка дрібниця, яка вбиває вашу антипригарну сковорідку

Чому грузини тримають олію в морозильній камері?

Користувачка тіктоку розповіла, що вона підгледіла цікавий лайфхак у грузинів. За її словами, олія після морозилки не розбризкується на сковорідці, а їжа після неї не пригорає. При мінусовій температурі олія змінює свою структуру, тому таким способом користується безліч грузинів, які хочуть полегшити готування.

Користь тримання олії в холодильнику: дивіться відео

Що робити, щоб олія не бризкала на сковорідці?

Тікток-блогерка Софія Сізова розповіла 3 лайфхаки, завдяки яким олія більше не буде бризкати на плиту. Дівчина рекомендує налити трохи оцту на паперовий рушник та протерти ним сковорідку, а вже після цього розігрівати на вогні.

Забути про бризки олії можна завдяки солі. Спочатку треба розігріти пательню, посипати трішки солі, а тоді вже налити олії. А от третій лайфхак полягає в застелянні сковорідки пергаментним папером. Його потрібно лише розстелити на поверхні, а тоді налити олію для смаження.

Лайфхаки, які врятують від бризкання олії: дивіться відео

@sizovasofiaa Три лайфхаки, щоб олія не бризкала Перший- оцет на холодну сковорідку ️ Другий - сіль на розігріту сковорідку Третій - пергамент на дно сковорідки #лайфхак #сковорідка #масло #олія #лайфхаки #чистота #кухня #прибирання #ідея #длякухні ♬ оригінальний звук - Sonya

Чому їжа прилипає до сковорідки?

  • Їжа прилипає до сковорідки через недостатню карамелізацію продуктів, яка зазвичай викликана браком тепла та часу.
  • Для уникнення прилипання потрібно збільшити вогонь, дати їжі час карамелізуватися та використовувати помірну кількість олії.

Часті питання

Чому рекомендується зберігати олію в морозильній камері?

Користувачка тіктоку зауважила, що олія після морозилки не розбризкується на сковорідці, а їжа не пригорає. При мінусовій температурі олія змінює свою структуру, що спрощує процес готування.

Які лайфхаки допомагають зменшити бризки олії під час смаження?

Софія Сізова рекомендує три лайфхаки: перш ніж розігрівати сковорідку, протерти її оцтом на паперовому рушнику; розігріти сковорідку, посипати сіллю, а потім налити олію; використовувати пергаментний папір на дні сковорідки.

Яка причина прилипання їжі до сковорідки та як цього уникнути?

Їжа прилипає через недостатню карамелізацію продуктів, викликану браком тепла та часу. Щоб уникнути прилипання, потрібно збільшити вогонь, дати їжі час карамелізуватися та використовувати помірну кількість олії.