Укр Рус
10 серпня, 19:08
2

Яйця залишаться свіжими на 21 день довше: ось де треба їх зберігати

Основні тези
  • Яйця слід зберігати на середній полиці холодильника, щоб зберегти їхню свіжість на 21 день довше, ніж при кімнатній температурі.
  • Рекомендується зберігати яйця в оригінальній упаковці, гострим кінцем вниз, і не мити їх перед зберіганням, щоб уникнути втрати природної оболонки.

Правильне зберігання яєць може продовжити їхню свіжість на три тижні довше. Рідко хто задумується над правильним розміщенням продуктів у холодильнику, тож часто вони всі розкидані у хаотичному порядку. Експерти розповіли, що для того, щоб яйця простояли довше, їх треба тримати в певному місці.

Правильне зберігання продуктів у холодильнику може мати вплив на свіжість продуктів, пише 24 Канал з посиланням на Express. У більшості холодильників є спеціально виділене місце для зберігання яєць у дверцятах з окремим відділенням для них. Втім, експерти зазначають, що таке місце є зовсім не найкращим.

Читайте також Авокадо достигне за один день: зберігайте поруч з одним фруктом

Виявляється, що дверцята холодильника є найтеплішим місцем, тож через постійне відкриття, температура повітря настільки коливається, що це може призвести до розмноження бактерій та псування яєць.

Де потрібно зберігати яйця в холодильнику?

Найкраще яйця зберігати на середній полиці, оскільки саме в цьому місці температура є набагато стабільнішою, тому ця частина холодильника є чудовим середовищем для збереження якості яєць та їхньої свіжості.

Термін придатності яєць після знесення становить 28 днів, та якщо зберігати їх у холодильнику, то вони зможуть пролежати до трьох тижнів довше, ніж при кімнатній температурі.


Яйця варто тримати на середній поличці холодильника / Фото Pexels

Яйця потрібно зберігати в оригінальній упаковці, яка забезпечує захисний бар’єр. В іншому випадку яєчна шкаралупа може почати поглинати запахи з холодильника.

Класти яйця рекомендовано гострим кінцем вниз, щоб жовток залишався центральним. Такий лайфхак довше збереже яйця свіжими. Перед зберіганням яйця не варто мити, бо це призведе до змиття природної оболонки, тож вони стануть сприйнятливішими до бактерій.

Пам’ятайте, що ті яйця, які зберігаються при кімнатній температурі, втрачають якість вже впродовж кількох днів, особливо в пору, коли дуже тепло.