Дуже часто ми виливаємо у раковину різну воду, навіть не замислюючись: каламутний відвар після варіння макаронів, мийні засоби, і навіть окріп. А ось останнє може бути надзвичайно небезпечним, повідомляє 24 Канал з посиланням на Southern Living.

Цікаво Підвищіть урожай вишні вигідним сусідством: дачники розповіли один секрет

Як окріп може нашкодити трубам?

Якщо на вашій кухні є чавунні чи мідні труби з попередніх десятиліть, вони ще можуть витримати дуже високу температуру. Але більшість людей живуть в ногу з часом, і тому мають сучасні труби, які виготовляють з міцного пластику.

Втім, цей пластик недостатньо міцний, аби витримувати температуру кипіння води. Деякі лінії гарячого водопостачання можуть витримувати температуру, близьку до рівня кипіння води, але ось зливні труби – точно ні. Вони розраховані на гарячу, але не киплячу воду з крана.

Якщо ви виллєте окріп у раковину, де вода швидко зливається, пошкоджень ще можна уникнути. Але якщо злив у вас повільний, або ж труба засмічена, тоді зливні труби піддадуться впливу екстремальних температур на набагато довший час.

Окріп може призвести до пом'якшення та провисання труб, або ж навіть до їхнього розриву чи деформації. Окрім того, окріп може й не допомогти із засміченням, а тільки просуне його далі по трубі.

Кран
Окріп не можна виливати в раковину / Фото Pexels

Що ще потрібно знати про прибирання на кухні?