6 найбрудніших місць на кухні: ви про них і не здогадуєтеся
- Основні забруднені місця на кухні включають ручки та сенсорні панелі, раковину, губки, щітки, рушники для посуду, холодильник, обробні дошки, а також дрібну побутову техніку.
- Для підтримання чистоти рекомендується часте миття та заміна цих предметів, щоб уникнути накопичення бактерій, жиру та залишків їжі.
Кухня для багатьох людей – це справжнє серце дому, але водночас вона може бути і найбруднішим місцем в ньому. Та для того, аби це виправити, потрібно знати, куди дивитися.
Безлад на кухні іноді може видаватися природним станом приміщення – адже приготування їжі триває цілий день, і на кухні постійно бувають усі мешканці оселі, повідомляє 24 Канал з посиланням на The Spruce. Втім, навести на ній лад цілком можливо, і для цього потрібно почати з чогось неприємного – наприклад, прибирання найбрудніших частин кімнати.
Цікаво 8 трав для чаю, які варто сушити на зиму у серпні
Ручки та сенсорні панелі
Кожен прилад на вашій кухні має певну панель керування, і чи можете ви пригадати останній раз, коли ви мили будь-яку з них, будь-то духова піч, мікрохвильовка чи кавова машина?
На кнопках та сенсорних панелях залишається жир, бруд, залишки продуктів тощо – тож не завадить протирати їх частіше.
Раковина
Якщо ви миєте раковину на кухні тільки раз на тиждень, цього точно недостатньо. Попри те, що нею постійно стікає досить багато води, на поверхні все ще залишаються мікроби, жир, мильний наліт та залишки їжі, що може зробити навіть миття посуду не надто гігієнічним.
Губки, щітки та рушники для посуду
Важко і практично неможливо прибирати на кухні, якщо у вас брудні інструменти для цього. Губку для миття посуду потрібно замінювати кожні кілька тижнів, а кухонні рушники потрібно кидати у прання щотижня.
Холодильник
Неприємний запах з холодильника та безлад у ньому можуть швидко зруйнувати охайний вигляд кухні. Окрім того, більшість ваших фруктів та овочів залишатимуться свіжими довше, якщо ви будете класти їх у чистий холодильник.
Холодильник потрібно чистити частіше / Фото Pexels
Обробні дошки
Більшість людей навіть не підозрюють, наскільки брудні обробні дошки – особливо якщо вони дерев'яні. Найменша тріщина у такій дошці дає доступ бактеріям, цвілі та грибку – тож з цим варто бути досить обережними.
Після використання кожну дошку потрібно мити гарячою мильною водою та ретельно просушувати паперовим рушником.
Блендер, кавоварка та дрібна побутова техніка
Навіть чиста вода, яка надовго затримується у вологому, теплому середовищі, може стати ідеальним місцем для розвитку бактерій. А в деяких невеликих приладах вода залишається постійно – як-от, наприклад, у кавоварці.
Тож чистити її потрібно після кожного використання, а принаймні раз на тиждень її потрібно розбирати та ретельно мити невеликі деталі.