Укр Рус
6 серпня, 12:39
2

Ріст помідорів покращить лимонна кислота: результат побачите миттєво

Основні тези
  • Лимонна кислота підвищує доступність поживних речовин, підкислюючи ґрунт, що покращує ріст і смак помідорів.
  • Для підживлення помідорів потрібно розчинити чайну ложку лимонної кислоти в теплій воді та використовувати розчин на рослину двічі на місяць.
  • Лимонна кислота допомагає запобігти проблемам із засвоєнням кальцію, які можуть призвести до вершинної гнилі плодів.

У серпні більшість городників вже збирають урожай, але якщо посадка була запізнілою, то в останній місяць літа овочі ще можна підживити для кращого росту. Звичайна лимонна кислота здатна не лише пришвидшити ріст, але й покращити смак томатів.

Користь кислоти полягає в тому, що вона добре підкислює ґрунт, а це посилює доступність поживних речовин для овочів, пише 24 Канал з посиланням на News 24.

Читайте також Заздрісні сусіди можуть наврочити на врожай: ось як його захистити

Як підживити помідори лимонною кислотою?

Часто вода, якою ми підливаємо рослини є дещо жорсткою, а ґрунт дає лужну реакцію. Це впливає на погане засвоєння мікроелементів. А от навіть незначна кількість лимонної кислоти допомагає виправити дисбаланс, покращуючи ріст помідорів.

До речі, знайти добрива за найкращими цінами можна на Prom. А ще саджанці, ґрунт, інвентар і купа всього для городу. Ще й доставка з підпискою "Для своїх" буде безкоштовна.

Для приготування розчину потрібно взяти чайну ложку лимонної кислоти й розчинити в невеликій кількості теплої води. Тоді цей концентрат потрібно вилити у відро води й перемішати.


Лимонна кислота добре підживлює помідори / Фото Pexels

Найкраще проводити підживлення у вечірній час, оскільки вода після спадання спеки краще вбирається у ґрунт. На одну рослину потрібно дві склянки готового розчину. Потрібно уникати потрапляння на листя, підживлення має бути спрямоване лише під корінь. Для активного росту, процедуру можна повторити до 2 разів на місяць.

Лимонна кислота покращує ґрунт та допомагає запобігти проблемам із засвоєнням кальцію. Відсутність цього елементу призводить до вершинної гнилі на плодах. Кислота також покращує дію мікродобрив та мікроелементів.