Ніколи не зливайте в раковину ці 5 речей: проблем потім не уникнути
- Не зливайте в раковину кавову гущу, жири, олії, кістки, шкаралупу, крохмалисті продукти та кісточки фруктів, щоб уникнути засмічення.
- Жири та олії осідають на стінках труб, а крохмалисті продукти стають липкими, що може призвести до стійких засмічень.
Іноді здається, що в раковину потрапляють практично усі відходи з кухні: обрізки овочів, олія, різні жири та бруд. Та навіть якщо досі з нею все нормально, це не значить, що так буде продовжуватися вічно.
Засмічення раковини – це велика неприємність, з якою часом не вдається впоратися самотужки, повідомляє 24 Канал з посиланням на Martha Stewart. Тож для того, аби не довелося викликати сантехніка, варто одразу ж припинити викидати у раковину кілька речей.
Цікаво Знають лише досвідчені водії: які секрети допоможуть прибрати сліди мух з лобового скла
Кавова гуща
Якщо ви заварюєте каву щодня, змити кавову гущу у раковину може здаватися простою та привабливою ідеєю. Втім, не всі знають, що у трубах вона потім злипається, як мокрий пісок, і осідає в зливі. З часом це може призвести до дуже стійких засмічень.
Жири та олії
Олія, масло та жир – це ще кілька продуктів, що регулярно потрапляють до зливу, але не мали б. Експерт з сантехніки Брендон Долан з Dolan Inc попереджає, що олія та жир не змішуються з водою, а значить, вони осідають на стінках зливної труби.
З часом вони згущуються та створюють дуже руйнівне засмічення. Коли вода у крані стає холодною, жир твердне та прилипає до внутрішніх частин труб, утворюючи стійкий шар.
Жир не має потрапляти у злив / Фото Pexels
Крохмалисті продукти
Шкірки від картоплі, рис та макарони – це одні з найгірших продуктів, що можуть потрапити у злив вашої раковини. Навіть якщо вони здаються досить нешкідливими, після контакту з водою крохмаль у них стає липким, і це значить, що усі засмічення в раковині почнуть липнути одне до одного.
До слова, раніше ми вже розповідали, як вивести рисом поганий запах з туалету.
Кістки та шкаралупа
Кістки та будь-яка шкаралупа можуть застрягнути у зливі та призвести до багатьох проблем. Зважайте на панцирі креветок та крабів, шкаралупу яєць, курячі кістки та рибні хребти.
Кісточки фруктів і тверде насіння
Кісточки персиків, авокадо та інші тверді серцевини надто жорсткі, і вони можуть легко завдати серйозної шкоди зливу. Зазвичай якщо ви не можете щось легко розрізати ножем, йому точно не місце у вашій раковині.