Сковорода стане ідеально чистою за 24 години: потрібен секретний інгредієнт
Чавунна пательня є майже на кожній кухні, але проблема полягає в тому, що з роками вона вкривається товстим шаром нагару, який важко відмити засобами для миття посуду. Повернути сковорідці чудовий вигляд можна завдяки аптечному засобу.
Його основна проблема полягає в різкому запаху, але господині переконалися в його дієвості, пише 24 Канал з посиланням на "Сусідку".
Читайте також Професійні прибиральники ніколи не залишають ці 5 речей на стільниці
Чим ефективно відмити сковорідку?
Відмити сковорідку можна 10% розчином аміаку, відомому як нашатирний спирт. Їдкі випари засобу здатні роз’їсти багаторічні жирові відкладення. Аміак – це луг, який вступаючи в реакцію з жирами, починає руйнувати структуру запеченого нагару.
Однак з нашатирним спиртом треба бути дуже обережними. Працювати треба у гумових рукавичках на вулиці або в добре провітрювальному приміщенні. Для пательні візьміть міцний пакет, в якому повністю поміститься сковорода.
Помістіть її в середину та влийте 100 міліграмів розчину аміаку. Після цього пакет треба герметично зав’язати, щоб зупинити поширення їдкого запаху. Потрусіть пакетом, щоб рідина змочила усю поверхню посуду, а тоді залишіть на 24 години в безпечному місці.
За добу увесь нагар перетвориться на м’яку кашу, тож все доведеться лише змити за допомогою губки.
Нагар з чавунної пательні можна відмити / Фото Pinterest
Різкий запах аміаку не всім може підходити, тому позбутися нагару можна механічним очищенням. Потрібно просмажити пательню на відкритому вогні чи в печі до того часу, поки увесь нагар не вигорить та не відпаде. Такий метод дієвий, але створює багато диму, тому його краще використовувати саме на вулиці.
Господині розповіли, що помічним засобом є паста з соди та господарського мила. Все треба змішати та розвести водою до утворення стану густої кашки. Нанесіть пасту на пательню та залишіть на кілька годин, а тоді потріть жорсткою щіткою.
Ці прості методи допоможуть повернути пательні гарний вигляд, тож кухонне начиння можна почати використовувати із задоволенням.